Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2021 00:20

Güney Kıbrıs’taki yangında acil durum ilan edildi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, öğle saatlerinde çıkan ve kısa sürede geniş alana yayılan yangın nedeniyle ülke genelinde acil durum ilan ederken, yanğını söndürme çalışmalarında 1 çiftçi hayatını kaybetti.

Güney Kıbrıs’taki yangında acil durum ilan edildi
Güney Kıbrıs,,yangın

Güney Kıbrıs’ta öğle saatlerinde başlayan ve kontrol altına alınamayan yangın ölüme neden oldu, ülke genelinde acil durum ilan edildi.

ÇİFTÇİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol kentine bağlı Arakapa bölgesinde öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın ölüme neden oldu. Yangını söndürme çalışmaları sırasında 1 çiftçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ÜLKEDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Yangın nedeniyle 7 köy boşaltırken, Yunanistan ve İsrail'den 2 yangın uçağı söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının rüzgarın etkisi ile dağlık alanlara yayılması nedeniyle söndürme çalışmaları başarılı olmazken, ülke genelinde acil durum ilan edildi. GKRY yönetimi ayrıca, Avrupa Birliği’nden de yardım talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...