Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2014 10:08

Güney Kore Başbakanı istifa etti

Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, 300’den fazla kişinin ölümü ve kaybolmasıyla sonuçlanan feribot kazası nedeniyle istifasını sundu.

Güney Kore Başbakanı istifa etti
güney kore,başbakan,istifa,

Chung Hong-won, kurbanların ailelerinin hükümeti, sevdiklerini korumak veya kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçlaması üzerine bugün istifasını sunarken, Güney Kore’de yürütme gücü büyük ölçüde Devlet Başkanı’nın elinde olduğundan Başbakan’ın istifası sembolik bir anlam taşıyor.Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin sözcüsü Min Kyung-wook, Park’ın, başbakanın istifasını değerlendirerek karar vereceğini açıkladı.Chung, geçen hafta batan feribotun yakınındaki adaya ziyaretinde kurbanların yakınları tarafından soru yağmuruna tutulmuş ve aracının önü kesilmişti.Güney Kore’de yolcularının büyük bölümünü öğrencilerin oluşturduğu feribot, 16 Nisan’da batmıştı. Kazadan sonra 187 kişinin cesetlerine ulaşılırken, 115 kişinin hala kayıp belirtiliyor. Kazadan 22'si mürettebat 174 kişi de kurtulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...