Tgrt Haber
05 May 2019 19:14

Güney Kore: Kuzey Kore yeni bir tür taktik güdümlü silah denedi

Seul yönetimi, denize düşmeden 240 kilometre kadar ilerleyen füzeler arasında çoklu roket ateşleyici sistemlerle fırlatılmış roketler olduğunu belirtiyor.

Güney Kore: Kuzey Kore yeni bir tür taktik güdümlü silah denedi
güney kore,,kuzey kore,

Güney Kore, Kuzey Kore'nin, dün sabah saatlerinde Doğu  Denizine (Japon Denizi) doğru ateşlediği birden fazla "tanımlanamayan (kısa  menzilli) füze" arasında "yeni" taktik güdümlü silahlar ile 240 milimetre ve 300  milimetre kalibre çoklu roket ateşleyici sistemlerle fırlatılmış roketler  olduğunu iddia etti. 

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Savunma Bakanlığından  yapılan açıklamada, "Yaptığımız incelemeler, Kuzey Kore'nin, (dün) yeni bir tür  taktik güdümlü silahlar ile 240 milimetre ve 300 milimetre kalibre çoklu roket  ateşleyici sistemleri denediğini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzelerin denize düşmeden önce  70 ila 240 kilometre uçtuğu ifade edildi.

Askeri yetkililer, taktiksel silahların, balistik füzeler olup  olmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore ordusu, yerel saatle 09.06 ila 09.27'de, ülkenin  doğusundaki Wonsan kentinden birden fazla kısa menzilli füzeyi Doğu Denizi'ne  (Japon Denizi) doğru ateşlemişti.

Kuzey Kore'nin bu eyleminin ardından Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang  Kyung-wha, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüşmüş ve bu durumu  "ihtiyatlı şekilde" ele alma konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişti.

Diğer yandan, Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA, Kuzey Kore  lideri Kim Jong-un'un, dün yapılan "vuruş tatbikatı"nı yerinde izlediğini  duyurmuştu.

Haberde, tatbikatın amacının, Kuzey Kore savunma güçlerinin ürettiği  çoklu roket fırlatıcıların ve taktiksel güdümlü silahların performansını test  etmek olduğu belirtilmişti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...