Tgrt Haber
20 Kasım 2021 20:06

Güney Kore’de kuş gribi alarmı! 24 bin ördek itlaf edilecek

Güney Kore’de bir ördek çiftliğindeki ördeklerde yüksek derecede bulaşıcı kuş gribi tespit edilmesinin ardından 24 bin ördeğin itlaf edileceği açıklandı.

Güney Kore’de kuş gribi alarmı! 24 bin ördek itlaf edilecek
Güney Kore,kuş gribi,

Güney Kore’de kuş gribi alarmı yaşanıyor. Bir çiftlikte kuş gribininim tespit edilmesinin ardından bu yıl ülkedeki 6’ıncı salgın kayıtlara geçti. Güney Jeolla eyaletinde yer alan Gangjin kentindeki bir ördek çiftliğindeki ördeklerde yüksek derecede bulaşıcı olan kuş gribinin alt tipi H5N8 tespit edildi. Çiftlikte bulunan 24 bin ördeğin itlaf edileceğini aktarıldı.

JAPONYA’DA 3 EYALETE SIÇRADI

Japonya’da yılın ilk kuş gribi salgını geçtiğimiz hafta Akita eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde doğrulanmış, tedbir amacıyla 143 bin tavuk itlaf edilmişti. Japonya’da bu yıl kuş gribi salgını doğrulanan eyaletlerin sayısı üçe yükselmişti.

AVRUPA’DA SON DURUM

Kuş gribi son birkaç haftadır, aralarında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde yayılmaya başladı. İngiltere’nin Warwickshire bölgesinde yer alan Alcester kentindeki bir tesiste bulunan kanatlı hayvanlarda 8 Kasım’da yüksek derecede bulaşıcı olan H5N1 virüsü diğer adıyla kuş gribi tespit edilmişti. Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (Defra) tarafından yapılan açıklamada, tesisteki kuş gribi vakaları doğrulanarak, tesiste bulunan tüm hayvanların itlaf edileceği aktarılmıştı. Tesiste kaç adet hayvanın bulunduğu ise paylaşılmamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...