Tgrt Haber
05 Mart 2014 18:37

Güney Sudan ordusunda çatışma, 5 ölü

Güney Sudan ordu karargahında çıkan çatışmada, 5 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Sudan ordusunda çatışma, 5 ölü
Güney Sudan ordusunda çatışma, sudan ordusunda çatışma, sudanda askerler birbirine girdi, ordu içinde çatışma,

Ülkenin resmi ordusu konumundaki Sudan Halk Kurtuluş Ordusu'ndan (SPLA) yapılan açıklamada, "Başkent Cuba'daki ordu karargahında, komando birliği ile diğer bir birlik arasında, maaşın gecikmesi ve işlerin yavaş yürümesi nedeniyle patlak veren anlaşmazlık nedeniyle çıkan çatışmada, 5 asker yaşamını yitirdi, bazıları da yaralandı. Ağır silahların kullanıldığı çatışma sona erdirildi" denildi. Yaralıların sayısına ilişkin net bilgi verilmeyen açıklamada, olayla ilgili soruşturma açıldığı ve çatışmaya karışanların gözaltına alındığı belirtildi.
Öte yandan Enformasyon Bakanı Michael Makuei Lueth, Cuba'da düzenlediği basın toplantısında, SPLA karargahından çatışma sesleri duyulması üzerine, "ordu birlikleri arasında bölünme" yaşadığına dair yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Lueth, "Bu sabah meydana gelen olaylar, herhangi bir askeri karargahta meydana gelebilecek normal bir şey" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...