Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2021 14:20

Gürcistan'da 7 katlı bina çöktü! 7 kişi öldü ulusal yas ilan edildi

Gürcistan'ın Batum şehrinde dün 7 katlı bina çöktü, 7 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 11 Ekim 'ulusal yas' günü ilan edildi.

Gürcistan'da 7 katlı bina çöktü! 7 kişi öldü ulusal yas ilan edildi
gürcistan,enkaz,bina

Batum'da 26 Mayıs Sokağı'ndaki 7 katlı binanın çökmesinin ardından olay yerinde başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu 2'si çocuk, 6 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Gece yarısı kurtarılan yaralı bir kadın ise kaldırıldığı hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, yaptığı yazılı açıklamada, Batum'da yaşanan trajedi nedeniyle 11 Ekim'i "ulusal yas" günü ilan ettiklerini bildirdi.

Arama kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 2'si çocuk toplam 4 kişi kurtarılmıştı. Yaklaşık 300 kişilik kurtarma ekibi olay yerinde çalışıyor.

Gürcistan'da 7 katlı bina çöktü! 7 kişi öldü ulusal yas ilan edildi

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çalışmalar, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhang Gomelauri'nin kontrolünde sürüyor. Gomelauri, olay yerinde yaptığı açıklamada, mevcut bilgilere göre 3 kişinin daha kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çöken binanın birinci kattaki evin sahibi Zaur Budatov ve 2 işçi, yasa dışı ev yenileme çalışmaları başlattığı için gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...