Tgrt Haber
11 Haziran 2021 09:55

Güzellik uzmanından kanser olduğunu öğrendi hayatı kurtuldu

İskoçya'da ilginç bir olay yaşandı. 39 yaşındaki kadın, güzellik uzmanı sayesinde kanser olduğunu öğrendi.

Güzellik uzmanından kanser olduğunu öğrendi hayatı kurtuldu
iskoçya,cilt kanseri,kanser

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da 39 yaşındaki bir kadına, çocukları anneler gününde güzellik uzmanından bir masaj randevusu hediye etti. Çocuklarının hediyesinin keyfini çıkarmak isteyen kadın, güzellik uzmanına giti. Dominika Lachowicz adlı güzellik uzmanı masaj esnasında ise Seonag Mackinnon'un sol uyluğunda bir şişlik tespit etti. Güzellik uzmanı Dominika, bu şişliği doktora göstermesi gerektiğini, şimdiye kadar farkına varamamasının nedeni olarak ise vücudunda göremediği yerde bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Dominika, şişliği anlatırken ise ''Koyu renkliydi ve yaklaşık bir buçuk santim uzunluğundaydı. Bir çürüğe benziyordu'' dedi.  Sağlık görevlisi olmadığını belirten Dominika, bu şişliği kontrol ettirmesi için doktora gitmesini tavsiye ettiğini söyledi. Seonag, doktora gime önerisine şaşırdığını fakat birkaç hafta sonra doktora gittiğini söyledi. Doktora gitmesiyle kendisini ameliyat masasında bulduğunu söyleyen kadın, en yaygın beşinci kanser türü cilt kanserine yakalandığını bu şekilde öğrendiğini anlattı.

''CİLT KANSERLERİNİN EN ÖLÜMCÜLÜ: MELANOM''

Seonag, ''Doktor, bana son derece şanslı olduğumu söyledi, çünkü kanser gözden uzaktı, daha fazla ilerleyene kadar büyük olasılıkla bunun farkında olmayacaktım. Melanom, görünüşe göre cilt kanserlerinin en ölümcülü ve çok hızlı yayılıyor'' dedi. 39 yaşındaki kadın, güzellik uzmanının hayatını kurtardığını dile getirdi.

BBC News'in haberine göre, konu hakkında açıklama yapan güzellik uzmanı ise şunları söyledi:

"Her zaman şüpheli bir şey arıyorum, masaj yaparken sadece kaslara değil, vücutta neler olup bittiğine bakıyorum. Sadece sırt masajı için gelseydi, onu bulamazdım. Bunu fark ettiğimde, en agresif cilt kanseri türü olabileceğini bildiğim için benim için çok korkutucuydu."

İki çocuk annesi Dominika, yıllar içinde en az 100 kişiye doktora gitmelerini tavsiye ettiğini de sözlerine ekledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...