Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2014 18:12

Hafter'in savaş uçakları Bingazi'yi bombaladı

Hafter'e bağlı savaş uçakları, salı günü başlayan çatışmaların devam ettiği, Bingazi'deki 3 bölgeyi ve Ensar eş-Şeria karargahlarını bombaladı.

Hafter'in savaş uçakları Bingazi'yi bombaladı
hafter, libya, bingazi, bombalama,

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hafter'e bağlı savaş uçakları, salı günü başlayan çatışmaların devam ettiği, Bingazi'deki El-Kevarişe, Seyidi Ferec ve el-Havari bölgelerinde bulunan Ensar eş-Şeria karargahlarını bombaladı. Öte yandan Hafter'e bağlı grupların sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi de "Tuğgenerale bağlı savaş uçakları ve top atışlarıyla özellikle teröristlerin bulunduğu El-Kevarişe ve Seyidi Ferec bölgelerindeki hedefler vuruldu" dedi. Albay Hicazi, can kaybı veya yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi vermezken, dün akşam da 4 noktanın uçaklarla hedef alındığını ifade etti. Emekli Tuğgeneral Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "Onur savaşı" başlattığını duyurmuş, ülkenin parlamentosu Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Aralarında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey asker ise Hafter'i desteklediğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...