Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2014 10:21

Hagel'den Rusya'ya tepki

ABD Savunma Bakanı Hagel, Rusya'nın Ukrayna'daki "saldırgan" hareketlerinin NATO üyesi ülkeleri, savunma bütçelerini yeniden gözden geçirmeye zorlayacağını söyledi.

Hagel'den Rusya'ya tepki
abd, hagel, rusya

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya'nın Ukrayna'daki "saldırgan" hareketlerinin NATO üyesi ülkeleri, savunma bütçelerini yeniden gözden geçirmeye zorlayacağını söyledi. Hagel, Singapur'da düzenlenen uluslararası güvenlik toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya'nın Kırım topraklarını kendine bağlamasının yanı sıra Ukrayna sınırına binlerce asker yığması gibi olayların NATO üyesi ülkelerin bütçelerini revize etme gerekliliğini ortaya çıkaracağını belirtti. Hagel, ABD'nin müttefiki NATO üyesi Polanya gibi ülkelerin savunma kapasitesini artırdığına işaret etti. Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki iddialarının da bölgede istikrarsızlığa neden olduğunu ifade eden Hagel, bu noktada ABD'nin uluslararası standart ve kurallara bağlı kalacağını vurguladı. ABD, NATO üyesi ülkelere güvenlik harcamalarını artırmaları baskısında bulunuyor. Hagel'in gelecek hafta gerçekleşecek NATO savunma bakanları toplantına katılması bekleniyor.
Ukrayna'daki siyasi krizin ardından Rusya, Ukrayna sınırına çok sayıda asker göndermiş ve Rus birlikleri, martta Kırım Yarımadası'nın kontrolünü ele geçirmişti. Kırım Özerk Bölgesi'nde yapılan referandumda halk, Ukrayna'dan ayrılıp Rusya'ya katılmak için oy kullanmıştı. ABD ve diğer Batılı ülkeler, Moskova'yı Ukrayna hükümetine baskı yapmak için sınır bölgesine askeri yığınak yapmakla suçluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...