Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2021 00:37

Haiti Başbakanı’na suikastten aranıyordu! İstanbul’da yakalandı

Haiti'de Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yönelik suikastla ilgili yürütülen soruşturmada kırmızı bültenle aranan Samir Handan, İstanbul’da yakalandı.

Haiti Başbakanı’na suikastten aranıyordu! İstanbul’da yakalandı
Haiti Başbakanı,suikast,GÖZALTI,

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise 7 Temmuz’da evine bir silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti, eşi Martine Moise ise yaralandı. Suikast sonrası yürütülen soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı. Suikastla ilgili uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan Samir Handal'ın ABD’den gelerek Türkiye üzerinden transit olarak Ürdün’e gideceği istihbaratı alındı.

UÇAKTA GÖZALTINA ALINDI

Handal’ın içinde bulunduğu uçak, sabah saat 06.55’de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Devreye giren Interpol polisi, suikast failleri arasında gösterilen Samir Handal’ı uçakta gözaltına aldı. Saldırının kilit isimlerinden olduğu belirlenen Handal, ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...