Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 13:25

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise öldürüldü

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise eşiyle birlikte evindeyken suikaste uğradı. Haiti Cumhurbaşkanı hayatını kaybederken First Lady’nin durumun ağır olduğu aktarıldı. Saldırı gerçekleştirildikten sonra şehirde bulunan havalimanı kapatıldı.

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise öldürüldü
Haiti,Jovenel Moise,Suikast

Haiti Cumhurbaşkanı Joenel Mosie gece saatlerinde eşiyle evlerinde otururken suikastçıların saldırısına uğradılar. Saldırıda Haiti Cumhurbaşkanı Mosie hayatını kaybederken First Lady’nin durumunun ise ağır olduğu açıklandı. Saldırı sonrasında devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, insanlık dışı ve barbarca olan eylem kınandığı bildirildi. Bölgede güvenliğin sağlandığı söylenerek sükûnet çağrısında bulunuldu.

HAVALİMANI VE DOMİNİK CUMHURİYETİ SINIRI KAPATILDI

Toussaint Louverture Uluslararası Havalimanı, saldırının ardından kapatıldı. Dominik Cumhuriyeti ise saldırının ardından ülke ile olan sınırını kapatma kararı aldı.

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Dominik Cumhuriyeti hükümeti, komşu ülkenin cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin öldürülmesinin ardından Çarşamba günü Haiti ile olan sınırının "derhal kapatılmasını" emretti.  Savunma bakanlığının iletişim yetkilisi Ceinett Sanchez AFP'ye verdiği demeçte, sınırın kapatılmasının hemen etkili olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...