Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2022 08:59 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 09:14

Çete çatışmalarına masumlar alet ediliyor! Haiti'de onlarca kişi öldü ve yaralandı

Haiti'de bir haftadır süren çete savaşlarında başkent Port-au-Prince'de 89 kişi hayatını kaybetti, 74 kişi ise yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
haiti,çatışma

Haiti'de devam eden çete savaşları 8 Temmuz'dan beri hız kesmeden devam ediyor ve her geçen gün can kayıpları artıyor. Başkent Port-au- Prince'in yoksul kesimi olarak bilinen Cite Soleil bölgesinde iki rakip çete arasında başlayan çatışmaya binlerce masum kişi de alet edildi. Bir sivil toplum kuruluşu olan Ulusal İnsan Hakları Savunma Ağı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftadır yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 89 kişinin öldürüldüğünü, 74 kişinin yaralandığın ve 16 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi. Hayatını kaybedenlerden 47'sinin çete üyesi olduğu, geri kalan 42'sinin ise çapraz ateşte kalan mahalle sakinleri olduğu düşünülüyor.

DİRİ DİRİ YAKILDILAR

Öldürülenler arasında 21 kişinin diri diri yakıldığını ifade edilen açıklamada, Haiti Ulusal Polisinin çatışmalara müdahalede bulunmadığına dikkat çekilerek, devlet yetkililerinin olaylara tepkisiz kaldığı belirtildi.

Çete çatışmalarına masumlar alet ediliyor! Haiti'de onlarca kişi öldü ve yaralandı

ÇETELER ARASINDA 'BÖLGE' ÇATIŞMASI

Cite Soleil bölgesinde yer alan ve binlerce yoksul kişinin yaşadığı Brooklyn Mahallesinin çeteler tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldığı bildirildi. G9 ve G-Pep olarak bilinen iki çetenin bölgenin kontrolü için savaştığı aktarıldı.

ÇATIŞMADAN KAÇANLAR ÖLDÜRÜLÜYOR

Bölgede sağlık hizmeti veren Sınır Tanımayan Doktorlar adlı bir diğer sivil toplum kuruluşun temsilcisi Mamuza Muhindo ise, bölgenin ulaşıma kapatılması ve silahlı grupların çatışması sebebiyle yoksul halkın evinden çıkamayarak temiz su, gıda ve tıbbi yardım sıkıntısı çektiğini ifade etti. Muhindo ayrıca, bölgenin gerçek bir savaş alanına dönüştüğünü ifade ederek, sokaklarda birçok ceset bulunduğunu ve bölgeden kaçmaya çalışanların ise vurulduğunu aktardı.

Çete çatışmalarına masumlar alet ediliyor! Haiti'de onlarca kişi öldü ve yaralandı

BAŞBAKAN HENRY'E ATEŞ AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl G9 üyeleri, Başbakan Ariel Henry bir anıta çelenk bırakmak üzereyken ateş açmış, Başbakan Henry hızla bölgeden uzaklaştırılmıştı. G9'un lideri ise “Barbekü” lakaplı eski bir polis memuru Jimmy Cherizier olduğu biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...