Tgrt Haber
13 Ağustos 2014 19:14

Hakkında soruşturma açılacak

İsrail Devlet Denetçisi, ülkesinin "Gazze'ye yönelik operasyonlar" sırasında aldığı kararlar hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Hakkında soruşturma açılacak
İsrail, gazze, Joseph Shapira, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

İsrail Devlet Denetleme Ofisi'nin, devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, Shapira'nın, ülkesinin Gazze'ye yönelik saldırılarda uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği ve İsrail makamlarının, ordunun faaliyetlerini soruşturmadığı yönündeki iddiaları gözönünde bulundurarak, soruşturma açmaya karar verdiği belirtildi. İsrail Devlet Denetleme Ofisi'nin internet sayfasındaki açıklamaya göre, Genel Denetleyici, "yürütme organının faaliyetlerinin incelenmesi ve bunların ekonomi, verimlilik, etkililik ile dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasını denetlemek, hazırladığı raporları, parlamentoya sunma ve kamuoyuna duyurmakla" yükümlüdür. Genel Denetleyici, sadece İsrail Parlementosu önünde sorumludur. Birçok ülke ve insan hakları kuruluşları, Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılarda İsrail'in, uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...