Tgrt Haber
21 Kasım 2016 22:52

Halep yoğun bombardıman altında, enkaz altında kalanlar var

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri semtine düzenlenen hava saldırısında 20 kişinin öldüğü, iki ailenin de enkaz altında kaldığı bildirildi.

Halep yoğun bombardıman altında, enkaz altında kalanlar var
halep, bombardıman, enkaz,

Suriye'nin kuzeyinde rejim güçlerinin kuşatması altında yer alan Halep'in doğu kesimlerine düzenlenen hava saldırılarında 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin ablukası altında yer alan Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri semtine düzenlenen hava saldırısında 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, iki ailenin de enkaz altında kaldığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin, Sukkeri ve Firdevs semtlerinde yerleşim alanlarına düzenlenen bombardıman sonucunda yıkılan binaların enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını dile getiren Ensari, ''Savaş uçakları her gün Halep'te rejimin kuşatması altındaki bölgelere 50'den fazla hava saldırısı yapıyor. Bugün kentte birçok yerde katliamlar oldu. Savaş uçaklarıyla Sukkeri'ye düzenen hava saldırısında 20 kişi öldü. Sukkeri'ye düzenlenen saldırı sonucu 2 aile enkaz altında kaldı.'' dedi.

"Sivil savunma ekipleri bir kişiyi enkaz altından sağ çıkarttı"

Sivil savunma ekiplerinin, Sukkeri'de enkaz altındaki ailelere kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıştığını aktaran Ensari, şunları kaydetti:

"Sivil savunma ekipleri, Sukkeri'de bir binanın enkazları arasında bir kişiyi sağ olarak çıkartmayı başardı. Savaş uçakları hala Halep'in semalarında. Muhalif bölgelere yönelik saldırılarda sivil savunma ekiplerinin araçları da hasar gördü. Bombardımanda hasar gören 2 sivil savunma merkezi de kullanılamaz hale geldi. Rejimin kuşatması altında bulunduğumuz için araçların parçalarını değiştirme imkanımız yok. Rejim, sivil, çocuk ve kadın gözetmeksizin yerleşim alanlarını bombalıyor. Saldırılar soncunda yıkılan evlerin enkazları altında çok sayıda ceset var."

"Rejim ve Rusya, tüm ağır silahları kullanarak bombalıyor"

Bu arada Halep'te abluka altındaki sağlık ekibinden Ebu Kusey de ''Rejim ve Ruslar kentte abluka bölgesini tüm ağır silahları kullanarak bombaladı. Muhalif bölgelerde saldırıya uğramayan semt kalmadı. Rus ve rejim misket, vakum, varil, klor gazı, ve nüfuz edici bombalarla yönetim karşıtlarının kontrolündeki yerleri vurdular.'' diye konuştu.

"Önce hastaneler bombalanarak kullanılmaz hale getirildi''

Yoğun saldırıları nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığına değinen Kusey, şunları söyledi:

''Rus ve Esed güçleri önce hastaneleri bombalayarak kullanmaz hale getirdiler. Şu anda yaralıları ve hastaları nereye götüreceğimizi bilemiyoruz. Rusya ve rejim; fırınları, hastaneleri, okul ve yerleşim yerlerini yoğun bir şekilde bombaladı. Sağlık ekiplerinin araçları da hava saldırılarına maruz kaldı, çok sayıda ambulans kullanılmaz hale geldi. Şu anda bir ambulansla birden fazla yaralıyı taşımak zorunda kalıyoruz. Bunun yanlış olduğunu biliyoruz ama bundan başka da çaremiz yok.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...