Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2014 17:11

Halep'e varil bombası yağdı, 40 ölü

Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in Mesekin Hananu bölgesine 'varil bombasıyla' düzenlediği saldırılarda 40 kişi öldü.

Halep'e varil bombası yağdı, 40 ölü
suriye, ordu, helikopter, halep, mesekin, hananu, varil bombası

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin Halep'teki Mesekin Hananu bölgesinin değişik yerlerine 10'dan fazla "varil bombasıyla" saldırması soncunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 40 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu ifade edilen açıklamada, saldırı sonucunda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü, halkın kısıtlı imkanlarla enkaz altında kalan yaralı ve ölülere ulaşmaya çalıştığı kaydedildi. Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı bir helikopterin başkent Şam'ın Dareya bölgesini varil bombasıyla vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu, saldırıda onlarca evin hasar gördüğü aktarıldı. Açıklamada, saldırı bölgesinde yoğun dumanların da yükseldiği iletildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...