Tgrt Haber
13 Aralık 2016 00:00

Halep'te 100 bin sivil katliamla yüz yüze!

Suriye'nin Halep kentinde rejim ve Rus uçakları tarafından siviller hedef alınıyor. Kentte kelimenin tam anlamıyla insanlık dramı yaşanıyor. 100 bin sivil 6 kilometrelik alana sıkıştırıldı, kentten katliam ve tecavüz haberleri geliyor. Sadece bir bölgede yüzlerce sivil, çeteler tarafından infaz edildi.

Halep'te 100 bin sivil katliamla yüz yüze!
Halep, Katliam,

Suriye'de, Doğu Halep'in muhaliflerin elinde kalan son özgür bölgelerinde direniş tüm sıcaklığıyla devam ediyor. Halep dışındaki bazı grupların güçlerini şehre kaydırdığı bildirilirken, bölgedeki muhalifler, son kurşunlarına kadar direneceklerini vurguluyor.
Bölgede, muhaliflerin elinde 8 mahalle kaldı ve bunların hepsi yan yana bulunuyor. Toplamda 6 kilometrekarelik bir alan olan bölgeye 100 binden fazla kişi sığındı.

Esed askerleri ve Şii Şebbihalar Halep'te sivilleri infaz ediyor

Çeteler tarafından ele geçirilen bölgelerde toplu katliam ve tecavüz yapılıyor. Sadece bir bölgede yüzlerce sivil, çeteler tarafından infaz edildi. İnfaz ve tecavüzler Rus ve Esed rejimine ait jetlerin havadan destek verdiği Şii terör çeteleri ile Şebbihalar tarafından gerçekleştiriliyor.
700 sivil bu akşam teslim olurken, rejime bağlı Şii milis grubu Şebbihalar tarafından şehir genelinde teslim olan 200 sivil öldürüldü.
Bugün işgal edilen Firdevs ve Şeyh Said mahallelerinde sokaklar katledilen insan cesedleri ile doldu.
Bölgedeki kaynaklar, 43 tecavüz vakasınının yaşandığını ve 12-13 yaş ve üstü gençlerin ağır işkencelerden geçirildiğini aktarıyorlar.
Bustan el Kasr ve Firdevs mahallelerinde direnen 130 savaşçının ise şehit olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...