Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Şubat 2014 11:28

Halep'te 15 noktaya varil bombalı saldırı düzenlendi

Suriye'de Esad güçlerinin Halep'te 15 noktaya 30 varil bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

Halep'te 15 noktaya varil bombalı saldırı düzenlendi
suriye, halep, varil bombalı saldırı, varil,

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, rejime bağlı güçlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik karadan ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda, Halep'te 99, başkent Şam'ın banliyölerinde 17, Humus'ta 9, Hama'da 4, Dera'da 6, İdlib'te 2 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere 138 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan 15 noktaya 30 varil bombasıyla saldırdığını ve bölgenin adeta harabeye döndüğünü söyledi. Rejimin hava saldırıları nedeniyle insanların kentten kaçmaya başladığını ifade eden Ali, "Helikopterlerin hava saldırıları nedeniyle birçok bölgede onlarca yerleşim yeri yerle bir oldu. Halk, rejimin saldırılarından kaçmaya başlıyor. Hava saldırıları nedeniyle kentin bazı bölgelerinde insanlara rastlamak imkansız" diye konuştu.
Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Muleyha bölgesine yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda, onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıda çok sayıda ev ile aracın imha edildiği, yolların tahrip olduğu kaydedilen açıklamada, halkın, yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı aradığı bilgisine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...