Tgrt Haber
22 Nisan 2015 21:05

Halep'te hastaneye vakum bombalı saldırı

Rejime ait savaş uçağının, Halep'in Deyr Hafar beldesindeki sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişi öldü.

Halep'te hastaneye vakum bombalı saldırı
halep, suriye,

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Deyr Hafar beldesindeki bir sahra hastanesine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıda 25 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, savaş uçağının, Deyr Hafar beldesinde yer alan sahra hastanesini vakum bombasıyla vurduğu belirtildi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Sivil savunma ekipleri, hastanenin enkazından ölü ve yaralıları çıkarıyor. Hala enkaz altında kurtulmayı bekleyen insanlar var. İş makineleri yardımıyla insanlara ulaşılmaya çalışılıyor" denildi.

Olayın "katliam" olarak nitelendirildiği açıklamada ayrıca ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Halep'in doğusunda yer alan Deyr Hafar beldesi, terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...