Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2016 06:35

Halep'te Rusya'nın katliamı sürüyor

Suriye'de ilan edilen 3 günlük ateşkese uymayan rejim ve Rusya katliamlarına devam etti. Halep'teki fosfor bombalı saldırıda 22 kişi öldü.

Halep'te Rusya'nın katliamı sürüyor
halep, halep saldırı, rusya, suriye

Suriye rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik düzenlediği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybetti. Sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Halep'in Biadin, Tarik el Bab, Salihiyin, Cezmatiy semti, Etraib ilçesi ile Kafr Halep beldesindeki yerleşim yerlerinin rejim ve Rus savaş uçaklarınca bombalanması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 22 sivil hayatını kaybetti.
Bombalı saldırılarda çok sayıda binanın yıkıldığına dikkati çeken yetkililer, sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazları altında kalanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da saldırılardan rahatsızlık duyulduğunu açıkladı. Sözcü John Kirby, bu süreç içerisindeki ihlalleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek, Rusya'ya çağrıda bulunarak, Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...