Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2020 09:54

Halkbank davasına bakan hakim istifa etti

ABD’de görevden alınan New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman istifa ettiğini söyledi. Berman, Halkbank davasına bakan hakim olarak da biliniyordu.

Halkbank davasına bakan hakim istifa etti
New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman,ABD Adalet Bakanı William Barr,Donald Trump

ABD Adalet Bakanı William Barr, Başkan Donald Trump'ın New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldığını açıkladı. Aynı zamanda Halkbank davasına bakan hakim olarak da bilinen Berman, yaşanan polemiğin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Berman, "Adalet Bakanı Barr'ın normal hukuki işleyişe saygı gösterme kararı ve yerime Başsavcı Yardımcısı Audrey Strauss'u Başsavcı Vekili olarak görevlendirmesi üzerine, derhal geçerli olmak üzere New York Güney Bölgesi Başsavcılığı görevinden ayrılıyorum” dedi.

Adalet Bakanı Barr, daha önce yaptığı açıklamada Başkan Trump’ın Savcı Berman'ı görevden alınmasını istediğini ve bu kararı Trump'ın verdiğini söylemişti.

Ancak, açıklama kamuoyuna yansıdıktan kısa bir süre sonra, Trump bu konudaki belirsizliği tetiklemişti. Trump gazetecilere “Bu benim alanım değil. Kararla bir ilgim yok” ifadelerini kullandı.

Barr, Cuma günü istifa etmeyeceğini ve görevinin başında olduğunu açıklayan Berman’a görevden alındığına ilişkin bir mektup göndermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...