Tgrt Haber
23 Eylül 2015 04:54

Hamas'tan 'intikam' çağrısı

Hamas, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun'un intikamının alınmasını istedi.

Hamas'tan 'intikam' çağrısı
hamas, intikam,

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Heşlemun'un kanı boşa gitmeyecektir. Filistinlileri bulundukları her yerde hedef alan gaspçı ve işgalci İsrail'den intikam alınmasının zorunlu olduğunu vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.Açıklamada, "İşgalin cinayetlerini durduracak ve işgali caydıracak tek şey direniş silahıdır. Filistin'de Filistinlilere yöneltilen hiçbir silah, ne halkı ne onun ilkelerini ve ne de ulusal sabitlerini temsil ediyor. O silahlar işgalcilerin halkımıza yönelik ihlallerine direkt hizmet etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.İsrail askerlerinin dün sabah Halil kentindeki Eş-Şüheda Caddesi girişinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun'un akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...