Tgrt Haber
06 Kasım 2014 21:17

Hamas'tan Mescid-i Aksa için çağrı

Hamas, Filistin halkını Kudüs kenti ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için harekete geçmeye çağırdı.

Hamas'tan Mescid-i Aksa için çağrı
filistin, Mescid-i Aksa, hamas, Ortadoğu Haberleri,

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkını Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için cuma namazının ardından başlayacak öfke gösterilerine katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasına doğru yürüyüş düzenleneceği belirtilen açıklamada, El-Halil kentinin merkezindeki Babu'z-Zaviyye bölgesi ve Nablus kentinin merkezinde de yürüyüş yapılacağı ifade edildi.

Kudüs Komitesi toplanacak

Öte yandan Fas'ın Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Muhammed el-İlmi, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs Komitesi'nin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya karşı işlediği ihlalleri tartışmak amacıyla gelecek 12 Kasım Çarşamba günü Fas'ın başkenti Rabat'ta bakanlar seviyesinde toplanacağını belirtti.

Toplantıda, başta Mescid-i Aksa olmak üzere Kudüs'e yönelik saldırı ve ihlallerin durdurulması için acil eylem planının masaya yatırılacağı aktarılan açıklamada, İsrail'in, uluslararası kanunlar ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına rağmen uyguladığı yerleşim politikası ve "Kudüs'ü Yahudileştirme" çabalarının da ele alınacağı kaydedildi.

Yaklaşık 100 Yahudinin dün Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı. Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa Külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği belirtilmişti.

Bu olayların ardından Doğu Kudüs'te aracını İsrailli yayaların üzerine sürerek, 14 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Filistinli İbrahim el-Akkari, İsrail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...