Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2016 21:43

Hamas'tan 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması

Hamas'ın, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için getirilen önerileri değerlendireceği bildirildi.

Hamas'tan 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması
hamaz, gazze şeridi,

Hamas'ın, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için getirilen önerileri değerlendireceği bildirildi.Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sınır kapısı sorununun çözülmesi konusunda Filistinli gruplar, sivil toplum kuruluşları ve Filistin Parlamentosunda bazı öneriler ortaya atıldı. Hamas, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek ve vatanın bütünlüğünü sağlamak amacıyla ortaya atılan bu önerileri değerlendirecek" dedi.Filistin Halk Kurutuluş Cephesi (FHKC) 15 Aralık'ta yaptığı yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı sorununun çözümü için Filistinli hareketler arasında yapılan görüşmelerde gelinen nokta ve geliştirilen formülün Hamas, Fetih, Filistin yönetimi ve Mısır resmi makamlarına iletileceğini duyurmuştu. Refah Sınır Kapısı, Mısır'da 3 Temmuz 2013'deki askeri darbeden bu yana sadece belirli aralıklarla açık tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...