Tgrt Haber
14 Ocak 2014 15:34

Hamdallah'ın konvoyuna İsrail engeli

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın konvoyu, İsrail askerlerinin desteğindeki bir grup Yahudi yerleşimci tarafından saatlerce alıkonuldu.

Hamdallah'ın konvoyuna İsrail engeli
filistin başbakanı, rami el-hamdallah, konvoyu, israil askerleri,

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın konvoyu, İsrail askerlerinin desteğindeki bir grup Yahudi yerleşimci tarafından saatlerce alıkonuldu. Ramallah - Nablus yolunda alıkonulan konvoyun saatlerce bekletildikten sonra Ramallah'a ulaştığı belirtildi. Filistin Hükümet Sözcüsü İhab Besisu, Ramallah'taki basın ofisinde düzenlediği basın toplantısında, olayı kınayarak, "İsrail askerlerinin Başbakan Hamdallah'ın konvoyunun karşısına çıkması, Filistin halkına siyasi mesajdır" dedi. Hamdallah'ın İsrail askerlerinin konvoyda arama yapmasına ve evraklarını kontrol etmesine izin vermediğini vurgulayan Besisu, İsrail'in neredeyse hemen her gün Filistinlilerin haklarını çiğnediğini ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekanlara yönelik saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatarak, "Bu durum, siyasi çabaların önünü kesiyor" ifadesini kullandı.
Besisu, "Filistin yönetiminin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulması için İsrail ile barış müzakerelerine yeniden başladığını ve tam anlamıyla egemen olmayan Filistin devletinin asla kabul edilemeyeceğini" söyledi. Batı Şeria'nın Nablus kentinde yaşanan Hamdallah, her gün resmi görevi gereği hükümet merkezinin bulunduğu Ramallah'a gidiyor. İsrail yönetimindan henüz olaya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...