Tgrt Haber
14 Haziran 2021 17:08

Hamileliği sırasındaki mide bulantıları yüzünden tüm dişlerini kaybetti

İngiltere'de ilk kez 19 yaşında hamile kalan Louise Cooper, hamileliği sırasında yakalandığı hastalık yüzünden o kadar çok kustu ki dişlerini kaybetti.

Hamileliği sırasındaki mide bulantıları yüzünden tüm dişlerini kaybetti
ingiltere,hamilelik

Fransa'da bir kayak merkezinde dadı olarak çalışırken hamile olduğunu öğrenen Louise Cooper, hamileliğinin henüz başlarında Hiperemezis Gravidarum hastalığına (ciddi mide bulantısı, fazlaca kusma, kilo kaybı ve elektrolit bozukluğu) yakalandı. Teşhis konulduktan sonra hastalığı kötüleşmeye başladı ve Cooper, Fransa'dan İngiltere'ye döndü.

Cooper, ilk olarak çok kusmasından kaynaklı olarak susuzluk çektiğini söyledi. İlk kez fazla mide bulantıları yüzünden hastaneye gittiğini söyleyen Cooper, ikincisinde ise Hiperemezis Gravidarum hastalığı teşhisinin konulduğunu söyledi. Cooper, kendisi için en zor olanın aşırı mide bulantıları yüzünden kusmaları olduğunu dile getirdi.

''AYAKTA DURAMAZ HALE GELDİM''

Hamileliğinin yedinci haftasında hastalık o kadar kötüleşmişti ki Louise Cooper yatağa bağlandı. Cooper, o dönem yaşadıklarını ise şu sözlerle anlattı:

“Yemez, içemez, yürüyemez, ayakta duramaz, hareket edemez ve hatta başımı kusmaktan kaldıramazdım. Üstelik, hiç hafiflemeyen zayıflatıcı mide bulantım vardı. Zihinsel olarak yorucuydu.”

Cooper, kendisine sıvı ve kan takviyesi yapıldıktan sonra hastaneden taburcu edildiğini söyledi. Fakat hastalığında herhangi bir iyileşme olmadığını da belirtti. Mide bulantısı ve kusması geçmemişti. The Sun'ın haberine göre, Cooper'ın annesi, HG'den muzdarip bir kadının ona tavsiyeler aldı ve bir yardım kuruluşundan yardım istedi.

Louise, 37 haftalık hamileliği boyunca 25 defa hastaneye gittiğini şu sözlerle anlattı:

“Bazı konaklamalar birkaç geceydi ve en uzun sürem bir haftaydı, ancak bunların hepsi aldığım bakıma bağlıydı.”

İLK DİŞİNİ 16 HAFTALIK HAMİLEYKEN KAYBETTİ

Lousie Cooper, ilk dişini kaybettiğinde 16 haftalık hamile olduğunu ve nedenini bilmediğini söyledi. Ardından ise neredeyse ortalama bir haftada bir dişini kaybettiğini bu durumun öz güvenini oldukça olumsuz etkilediğini söyledi. Yaşadıklarını anlatan Cooper, "Diğer insanların yanında kendimi kötü başladım ve her zaman dişlerimin orada olmadığını görüp göremeyeceklerini merak ettim" dedi.

Cooper'ın dişlerinin durumu o kadar kötüleşti ki diş hekimi bebeği doğduktan sonra ameliyat olması gerektiğini söyledi. Doğumdan sonra kusması tamamen durmuş olsa da, Louise'in mide bulantısı yaklaşık 12 saat devam etti.

TEKRAR HAMİLE KALMAKTAN KORKUYOR

Cooper, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

“Bu noktada sadece altı dişim kaldı ve hasar gördüler. Yalnızca altı dişle yemek yemeye çalışmak zordu çünkü kalanların da kırılacağından korktum. Ayrıca gerçekten acı vericiydi ve sadece enfeksiyonu önlemek için antibiyotik alabildim. Dişlerimin ve diş köklerimin geri kalanını çıkarmak için doğumdan 5 ay sonra ameliyat oldum.''

Louise, görünüşünün nasıl değiştiğini, hala gülümseyebildiğini, ancak istediği kadar iyi olmadığını anlattı. İlk oğlunun doğumundan bir yıl sonra bebek sahibi olmayı düşündüğünü fakat tekrar aynı hastalıktan muzdarip olabileceğinden korktuklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...