Tgrt Haber
29 Eylül 2021 09:11

Ekvador'da hapishanede çeteler arası çatışma: 24 mahkum öldü, 48 yaralı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, bir cezaevinde çıkan çeteler arası çatışmada 24 mahkumun öldürüldüğü, 48'inin ise yaralandığı belirlendi. Kavganın sebebi liderlik mücadelesi olarak açıklanırken 5 mahkumun kafası kesilerek öldürüldüğü öğrenildi.

Ekvador'da hapishanede çeteler arası çatışma: 24 mahkum öldü, 48 yaralı
ekcador,çete,hapishane,çatışma,mahkum,cezaevi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayaquil kentindeki Litoral hapishanesinde, iki çete arasında liderlik anlaşmazlığı sebebiyle çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre, en az 24 kişinin hayatını kaybettiğinin öğrenildiği olayda 48 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hapishane yetkilileri yaptığı açıklamada, rakip çeteler arasında sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda, 5 mahkumunun kafasının kesilerek, diğerlerinin ise kesici maddelerle öldürüldüğünü belirtti. 24 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı olayları kontrol altına almak üzere çok sayıda polis ve askeri birliğin cezaevine ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Ekvador'da hapishanede çeteler arası çatışma: 24 mahkum öldü, 48 yaralı

MAHKUMLAR ÇATILARA ÇIKTI

Yerel basında çıkan habere göre, çatışma Los Lobos ve Tiguerones çetelerine mensup üyelerin bulunduğu 8 ve 9 numaralı koğuşlarda başladı. Bölge sakinlerinin sosyal medyada paylaştığı videolarda ise, çok sayıda mahkumun çatılara çıktığı, cezaevinden ise silah ve patlama seslerinin geldiği duyuldu.

Ekvador'da hapishanede çeteler arası çatışma: 24 mahkum öldü, 48 yaralı

EKVADOR'DA CEZAEVİ SORUNU

Ülkede 23 Temmuz'da iki ayrı cezaevinde mahkumlar arasında çıkan isyanda 21 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 38 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Ekvador cezaevlerinde, çeteler arasında çıkan olaylar zaman zaman isyanla sonuçlanıyor.

Ülkede 24 Şubat'ta 3 şehirde aynı anda çıkan isyanlarda da 80 mahkum hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...