Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2016 15:02

Haşdi Şabi ile ilgili skandal karar!

Irak meclisinin İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şabi'ye meşruiyet kazandıran tartışmalı yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

Haşdi Şabi ile ilgili skandal karar!
Haşdi Şabi,

Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed el-Esedi, meclis binasında düzenlediği basın toplantısında, tasarının Meclis Başkanı Selim el-Cuburi başkanlığında, 208 milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen oturumda görüşüldüğünü belirtti. Esedi, yasa tasarısının, oturumda hazır bulunan tüm milletvekillerinin onayını alarak oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi.

Sünni Güçler Birliği Koalisyonu, meclisteki söz konusu oturumu boykot ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin lideri olduğu Vataniyye Koalisyonu da yasaya karşı olduğunu duyurmuştu.

İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şabi'nin, meclisteki Şii Ulusal Koalisyonu tarafından hazırlanan ve onaylanan yasayla "Irak emniyet güçlerinden biri olarak yasal statü kazanması ve başbakana bağlı silahlı bir kurum olması" kabul edildi.

Aynı zamanda başkomutan olan Başbakan Haydar el-İbadi'ye bağlı olacak ve Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilerek silahlandırılacak Haşdi Şabi milislerinin, polis ve orduya bağlı unsurlar gibi tüm mali ve hukuki durumu da söz konusu yasayla garanti altına alındı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...