Tgrt Haber
03 Şubat 2017 02:34

Haşdi Şabi'nin DEAŞ'a silah sağladığı iddiası

Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, DEAŞ’a silah ve askeri donanım sağladığı ileri sürüldü

Haşdi Şabi'nin DEAŞ'a silah sağladığı iddiası
haşdi şabi, deaş,

Irak’taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye bağlı bir  grubun, terör örgütü DEAŞ’a silah ve askeri donanım sağladığı iddia edildi.  
 
Salahaddin ilinin Valisi Ahmed el-Cuburi tarafından yapılan yazılı  açıklamada, kaçakçılık faaliyetlerini Haşdi Şabi'ye bağlı   51’inci Tugay  komutanlarından Yezen el-Cuburi'nin yönettiğine dair ellerinde bilgi ve  itirafların bulunduğu belirtildi.
 
Açıklamada, “Kaçakçılık faaliyetlerinin gıda malzemeleriyle sınırlı  kalmayarak silah, mühimmat, askeri ve sivil araçların yedek parçaları ve DEAŞ’ın  Irak güvenlik güçlerine karşı düzenlediği saldırılarda kullandığı askeri donanımı  da kapsıyor.” ifadelerine yer verildi.
 
Yezen el-Cuburi, Haşdi Şabi komutanları ile Şii siyasi yöneticilerine  yakınlığıyla bilinen Irak parlamentosundaki en büyük Sünni bloğu Irak Güçleri  Birliği milletvekili Mişan el-Cuburi’nin oğlu.
 
Haşdi Şabi’den söz konusu iddialara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...