Tgrt Haber
21 Haziran 2021 15:51

Hastalığı yüzünden böbrekleri 30 kiloya ulaştı ciğerlerini ve kalbini eziyor

İngiltere'de 54 yaşındaki Warren Higgs'in hastalığı yüzünden her bir böbreği 30 kiloya ulaştı. Böbrekleri, ciğerlerine ve kalbine baskı yapıyor.

Hastalığı yüzünden böbrekleri 30 kiloya ulaştı ciğerlerini ve kalbini eziyor
ingiltere,böbrek hastalığı

İngiltere'de yaşayan Warren Higgs, 15 yıl önce şiddetli bir felç geçirdi ve polikistik böbrek hastalığına yakalandı. Warren, felç nedeniyle o zamandan beri vücudunun sağ tarafını kullanamıyor. Beş yıl önce ise böbrekleri büyümeye başladı, büyüyen böbrekleri nedeniyle karnı giderek şişmeye başladı. Hastalığın yaygın etkilerinden biri organların büyümesi fakat Warren'ın böbrekleri olması gerekenden daha fazla büyüyor. 

Warren, BBC News'e yaptığı açıklamada hastalığına dair şunları anlattı: Benim böbreklerim aşırı ve sürekli bir şekilde büyüyor. Normal insanların böbrekleri sıkılmış bir yumruk büyüklüğünde olmasına rağmen benim böbreklerim çok daha büyük. Akciğerlerim ve midem böbreklerim tarafından eziliyor. Son taramalara göre ise böbreklerim kalbimi de ezmeye başladı. Bu korkunç bir şey, hareket edemiyorum, nefes alamıyorum, hiçbir şey yapamıyorum.''

Hastalığı yüzünden böbrekleri 30 kiloya ulaştı ciğerlerini ve kalbini eziyor

Warren'ın hastalığı PKD, böbreklerde sıvı dolu küçük keselerin veya kistlerin gelişmesine neden olan kalıtsal bir hastalık. Zamanla böbreklerin büyümesine ve işlevini kaybetmesine neden oluyor.

Böbreklerinin, şu anda dünyanın en ağır olduğu düşünülenlerin ağırlığının üç katından fazla olabileceği düşünülüyor. Warren, bu hastalığı nedeniyle yakın zamanda bir ameliyat olacak fakat hayati riski var. Ameliyattan sonra eski haline kavuşması için yardıma ihtiyacı olacak ve sürekli diyalize girmesi gerekecek.

Yerel bir firma olan Windsor Cars ve Driven Forward adlı yardım kuruluşu, Warren'a elektrikli bir üç tekerlekli bisiklet almak için bir bağış kampanyası başlattı:

"Yeni bir tekerlekli sandalye Warren'ın hayatını değiştirecek. Bir zamanlar sahip olduğu bağımsızlığı ve hareketliliği yeniden kazanmasına yardımcı olacak."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...