Tgrt Haber
04 Haziran 2015 11:35

Havacılık sektörü büyük bir faciayı ucuz atlattı

All Nippon Airways (ANA) uçağı, Japonya'daki Naha Havalimanı'ndan kalkış için hazırlandığı sırada büyük bir faciadan dönüldü.

Havacılık sektörü büyük bir faciayı ucuz atlattı
All Nippon Airways,Japonya, Naha Havalimanı,

Japonn havayolu şirketi All Nippon Airways'e ait Boeing B737-800 tipi bir uçak, Naha Havalimanı'nda facianın eşiğinden döndü. İçerisinde 83 yolcusu bulunan All Nippon Airways (ANA) uçağı, Japonya'nın Okinawa kentinde bulunan Naha Havalimanı'ndan Sapporo kentine gitmek üzere  pist başına geldi. 
Kalkış için pistte hızlanan ANA uçağının pilotu, karşı istikametinde CH-47 Chinook tipi askeri bir helikopterin havalandığını farkedince yavaşlayarak durdu. Tam bu sırada İshigaki-Naha seferini yapan Japan Transocean Air'e ait uçak da ANA uçağının kalkış yaptığı piste inişe geçmişti.
Japan Transocean Air'in 44 yolculu Boeing B737-400 uçağı, All Nippon Airways'in pist ortasındaki uçağının birkaç yüz metre arkasında durdu. Japonya'da yaşanan olayda şans eseri kimse yaralanmazken, dünya havacılığı da büyük bir facianın eşiğinden dönmüş oldu. 

İŞTE NAHA HAVALİMANI'NDAKİ O ANLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...