Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2021 10:24

Hayvan istifçisi bine yakın kuşu bırakıp gitti herkes şoke oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletindeki bir hayvan barınağına 60-80 kuş bırakacağını söyleyen kişi, bine yakın kuş bırakıp gitti.

Hayvan istifçisi bine yakın kuşu bırakıp gitti herkes şoke oldu
muhabbet kuşu,,kuş,,hayvan,,barınak,

ABD'nin Michigan eyaletinde bir hayvan barınağına 60-80 muhabbet kuşu bırakacağını söyleyen kişi, bine yakın kuşu bırakıp gidince yetkililer ne yapacağını şaşırdı. 23 Aralık'ta Detroit Animal Welfare Group adlı barınağa ilk olarak 497 kuş bırakıldı. Barınaktan bir yetkili, şaşkınlıklarını şu sözlerle ifade etti:

 

''Şoke olduk. Ancak kuşların hepsi 7 kafese tıkılmıştı ve birbirlerini boğuyorlardı. Hayvanların acilen yardıma ihtiyacı olduğu için geri çeviremedik.''

Ardından barınağa birkaç kutu daha bırakıldı ve muhabbet kuşlarının sayısı 836'ya yükseldi.

Hayvan istifçisi bine yakın kuşu bırakıp gitti herkes şoke oldu

Barınağın müdürü Kelley LeBonty, adı açıklanmayan kişinin kuşları babasının evinden getirdiğini, babasının bir hayvan istifçisi olduğunu söylediğini belirtti:

 

''Oğlu, babasının sadece birkaç muhabbet kuşu yetiştirmek istediğini ancak işlerin kontrolden çıktığını belirtti. Burada sorun, kuşların kolayca üremesi. Bunun ardından durumu kontrol edemezseniz daha fazla, daha fazla ve daha fazla yavrunuz olur.''

Barınak çalışanları, kuşların oldukça sağlıksız olduğunu ve hepsine bakılmaya başlandığını söyledi. 

Öte yandan Birds and Beaks ve East Michigan Bird Rescue adlı kar amacı gütmeyen kuş kurtarma kuruluşları, yaklaşık 400 kuşu bünyelerine aldı. AP'nin haberine göre, kuşlar 30 gün boyunca karantinada kalacak ardından ise sahiphendirilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...