Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ekim 2021 10:03

Hayvanat bahçesine 7.4 milyon TL miras bıraktı

Çekya'da bir kadın ölümünün ardından bir hayvanat bahçesine yaklaşık 7.4 milyon lira değerinde miras bıraktığı ortaya çıktı.

Hayvanat bahçesine 7.4 milyon TL miras bıraktı
Miras

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan hayvanat bahçesine yüklü bir miras kaldı. Hayvanat Bahçesi Müdürü Miroslav Bobek yaptığı açıklamada, Prag 10. Bölge Mahkemesinden gönderilen bir mektup ile J.R. adlı bir kadın tarafından hayvanat bahçesine yaklaşık 7.4 milyon TL miras bırakıldığını açıkladı. Bunun kendileri için çok büyük bir bağış olduğunu kaydeden Bobek, bağışı çok dikkatli harcayacaklarını ifade etti. 

HAYVANLARLA DERTLEŞİYORDU

Yakın arkadaşları ise mirası bırakan J.R.’nin sağlık sorunları olduğunu ve bu sorunları unutmak için her gün hayvanat bahçesine giderek hayvanları izlediğini, onlarla dertleştiğini söyledi. J.R.’nin arkadaşları, “Böyle bir miras bırakması bizi şaşırtmadı” diye konuştu.
Prag Hayvanat Bahçesi, içinde 675 türden 7 bine yakın hayvan barındırıyor. Dünyanın en iyi 5. hayvanat bahçesi konumunda olan hayvanat bahçesi, yaklaşık 58 hektarlık bir alanda yer alıyor. Ayrıca nesli tükenmekte olan 563 hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...