Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2014 19:15

Hayye, 'Arap ve İslam ülkeleri Türkiye'yi örnek almalı'

Hayye 'Arap ve İslam ülkeleri Türkiye'yi örnek alaraki Filistin halkına yardımcı olmalı' dedi.

Hayye, 'Arap ve İslam ülkeleri Türkiye'yi örnek almalı'
türkiye örnek alınsın, arap ülkeleri türkiye'yi örnek alsın, filistin halkı, filistin'e yardım,

Hamas, Mısır'ı, siyasi çekişmelerden uzak durmaya ve Filistin direnişini "suç kapsamına alan" kararından geri dönmeye çağırdı. Hamas'ın Gazze'de kontrolü sağladığı 2007 yılından beri kapalı olan Mısır Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteride konuşan Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, Mısır yargısına, siyasi çekişmelerden uzak durma ve Filistin direnişini suç kapsamına alan kararından geri dönme çağrısında bulundu.
"Mısır yargısının Hamas'ın faaliyetlerini yasaklaması, Gazze'ye yönelik yeni siyonist  saldırıların önünü açacaktır" diyen Hayye, "Hamas, en başından beri Arap ülkelerinin iç işlerine karışmama politikası izliyor. Basında Hamas'ın Mısır'ın içişlerine karıştığı yönünde yapılan uydurma haberler, asla başarıya ulaşamayacak" ifadesini kullandı.
Hayye, Mısır'dan, Arap Birliği'nin "Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve Refah Sınır Kapısı'nın açılması" yönünde aldığı kararları uygulamasını istedi. Türkiye'nin ve Katar'ın Filistin halkının yanındaki duruşunu ve yaptığı yardımları öven Hayye, "Diğer Arap ve İslam ülkeleri, Türkiye'yi örnek alarak Filistin halkının acılarının hafifletilmesi konusunda yardımcı olmalı" dedi. Kahire Acil İşler Mahkemesi, salı günü, Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve "ülkede bulunan merkezleri"nin kapatılmasına karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...