Tgrt Haber
29 Temmuz 2016 20:42

'Hedef, 2016 yılını çözüm yılı yapabilmektir'

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, ara bölgede bir araya geldi. Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Hedef, 2016 yılını çözüm yılı yapabilmektir." dedi.

'Hedef, 2016 yılını çözüm yılı yapabilmektir'
kktc, 2016,

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Hedef, 2016 yılını çözüm yılı yapabilmektir." dedi.

Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde, Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin evsahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmede Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ile diğer yetkililer hazır bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı açıklamada, Rum lider Anastasiadis ile verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek, toprak, güvenlik ve garantiler konularını ele aldıklarını söyledi.

"Hedefimiz açıkta kalmış konuları mümkün olduğunca kapatmak”

Akıncı, yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci safhasında hedeflerinin açıkta kalmış olan konuları mümkün olduğu kadar kapatmak olduğunu belirterek, müzakere süreçlerinde başlıkların her birinin tümüyle kapanmasının kolay olmadığını dile getirdi.

Müzakere süreçlerinde bazı başlıkların ya da konuların sonraya bırakılmasının doğallığına işaret eden Akıncı, bu süreçlerde tümüyle her konuda uzlaşıya varılmadıkça parçalar üzerinde yapılan uzlaşmaların geçerli olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...