Tgrt Haber
08 Eylül 2021 06:40

Hem Türkiye hem Mısır kazanacak

Türkiye’nin Mısır ile arasındaki normalleşme çabaları kapsamında ilki mart ayında Kahire’de yapılan heyetler arası görüşmelerin ikinci turu dün Ankara’da başladı.

Hem Türkiye hem Mısır kazanacak
türkiye,,mısır,

Türkiye’nin Mısır ile arasındaki normalleşme çabaları kapsamında ilki mart ayında Kahire’de yapılan heyetler arası görüşmelerin ikinci turu dün Ankara’da başladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında gerçekleşen ilk günkü görüşmelerde ikili konuların ele alındığı, bugünkü toplantılarda ise bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü belirtildi.

EKONOMİYE OLUMLU YANSIYACAK

Türkiye ve Mısır, 2013’de seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbeyle devrilmesinden sonra diplomatik ilişkilerini maslahatgüzar seviyesine çekmiş ve süresi dolan ikili ticaret anlaşmalarını yenilememişti. Mısır’la normalleşme sağlanırsa önümüzdeki süreçte ekonomiye katkı sağlayacak olan ikili ticaret anlaşmasının güncellenmesi de Ankara’nın atacağı adımlar arasında. Mısır bugün, 100 milyonu aşan nüfusu, stratejik ticaret yolları ve enerji yatırımları ile bölgenin en büyük ekonomilerinden biri. Mısır’ın kalabalık nüfusu ile Türkiye için Afrika’da büyük bir ticari pazar olması Türk ihracatçısı için de önem taşıyor. İki ülke arasında ilişkiler gerilmesinde önemli bir faktör olan Müslüman Kardeşler Mısır’ın gündemindeki en önemli konu olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda Kahire’nin beklenti ve talepleri arasında Müslüman Kardeşler’in Türkiye’deki faaliyetlerinin sınırlandırılması yer alıyor. Hiçbir kesimin dışlanmaması ve Mısır’daki siyasi tutuklulara kötü muamele yapılmaması da Ankara’nın talepleri arasında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...