Tgrt Haber
18 Ocak 2022 16:50

Her gün çektiği selfie'ler sayesinde milyoner oldu

Endonezyalı üniversite öğrencisi Sultan Gustaf el Gozali, 18 yaşından itibaren her gün çekmeye başladığı selfie'ler sayesinde milyonlar kazandı.

Her gün çektiği selfie'ler sayesinde milyoner oldu
endonezya,,selfie,,nft,

Üniversite öğrencisi Sultan Gustaf el Gozali, 5 yıl boyunca her gün selfie çekti. Channel News Asia'nın haberine göre, fotoğraflarını NFT'ye dönüştürdü ve OpenSea adlı dijital pazarda sattı, milyoner oldu. Gozali, 18 yaşından itibaren her gün bilgisayarın önünde otururken ve ayakta fotoğrafını çekti. Gozali'nin asıl amacı üniversite mezuniyet gününde bin fotoğraftan oluşan hızlandırılmış bir video hazırlamayı planlıyordu.

Gozali, videoyu oluşturdu ve YouTube kanalında ''5 yıl boyunca her gün kendi fotoğrafımı çektim'' notuyla yayımladı. Ardından da fotoğraflarını NFT'ye dönüştürerek OpenSea'ye yükledi. Gozali kampüste gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Kimsenin bu selfie'leri satın almak isteyeceğini düşünmezdim, bu yüzden fiyatlarını sadece 3 dolar olarak belirledim" dedi.

Her gün çektiği selfie'ler sayesinde milyoner oldu

Gozali'nin fotoğraflarını kripto para topluluğunda ve ülke genelinde popüler bir isim olan Arnold Poernomo'nun fotoğraflarını gördü ve sosyal medya hesabından paylaştı. Birkaç gün içinde Gozali'nin NFT yaptığı fotoğraflarını 400'den fazla kişi satın aldı. Talebin artmasıyla fotoğraflar, 0,247 ETH'e yani 806 dolara kadar çıktı. Son olarak ise 14 Ocak'ta 317 ETH'e ulaştı, bu da en az 1 milyon dolara denk geldi.

Gozali, "Dürüst olmak gerekirse, hâlâ aileme söylemeye cesaretim yok, parayı nereden bulduğumu merak ederler.'' dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...