Tgrt Haber
23 Haziran 2022 12:21 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 12:37

Hillary Clinton'dan Putin'e cinsiyetçilik suçlaması: Aşağılayıcı konuşurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski bakanı Hillary Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i cinsiyetçilikle suçladı. Clinton, kadın olduğu için kendisine karşı kişisel kinle davrandığını da öne sürdü.

Hillary Clinton'dan Putin'e cinsiyetçilik suçlaması: Aşağılayıcı konuşurdu
hillary clinton,vladimir putin

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan seneler sonra Rus lider Vladimir Putin itirafı geldi. Eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı adaylık yarışına katılan Clinton, Financial Times'ın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 2010 yılında bir araya geldiği görüşmede uğradığı cinsiyetçiliği anlattı. Clinton, resmi bir iş için Putin ile tanıştığında kendisine 'hakaret ettiğini' söylerken, "Bana karşı çok cinsiyetçiydi" dedi.

''AŞAĞILAYICI BİR ŞEYLER SÖYLERDİ''

Clinton, Putin’in birebirde ilginç biri olduğunu belirtirken, "Özel olarak yararlı görüşmelerde bulunduk. Daha sonra basını davet ettiğimizde ise yanımda ben varken bile ABD için aşağılayıcı bir şeyler söylerdi" dedi.

Hillary Clinton'dan Putin'e cinsiyetçilik suçlaması: Aşağılayıcı konuşurdu

Clinton, “New York’ta metrolarda erkeklerin yayılarak oturmasından ortaya çıkan ve daha sonra sözlüğe giren ‘manspreading’ denilen bir kelime var. Putin ile her görüştüğümde tam olarak bunu hissediyordum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...