Tgrt Haber
27 Ekim 2021 15:19

Hillary Clinton'ın danışmanından yıllar sonra gelen itiraf: Cinsel istismara uğradım

ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti'nin bir dönem başkan adayı olarak gösterdiği Hillary Clinton'ın danışmanı Huma Abedin, yaşadığı cinsel istismarı yıllar sonra itiraf etti. Bir senatör tarafından tacize uğradığını belirten Abedin, olayı Clinton'a duyurmadığını kaydetti.

Hillary Clinton'ın danışmanından yıllar sonra gelen itiraf: Cinsel istismara uğradım
hillary clinton,,huma abedin,,cinsel istismar,,taciz,

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Partinin 2016 başkanlık seçimlerinde aday olarak gösterdiği Hillary Clinton'ın danışmanlarından yıllar sonra gelen itiraf herkesi şoke etti. 

Huma Abedin isimli danışman, 2000'li yılların ortalarında bir senatör tarafından cinsel istismara uğradığını ve bu olaydan Clinton'a bahsetmediğini söyledi. 

DETAYLI BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI

Abedin'in gelecek hafta çıkacak "Both/And: A Life in Many Worlds" adlı hatıra kitabının bir kopyasına ulaşan İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, söz konusu istismar 2000'li yılların ortasında yaşandı. Clinton'ın en yakın danışmanlarından Abedin, kitapta adını açıklamadığı ve kimliğinin açığa çıkmaması için hakkında detaylı bilgi vermediği senatörle, Washington'da bazı senatörler ve yardımcılarının katıldığı bir akşam yemeğinde bir araya geldiklerini anlattı.

"KAHVE İÇİN YUKARI ÇIKINCA HER ŞEY DEĞİŞTİ"

Abedin, yemeğin ardından söz konusu senatörle yürüdüklerini ve senatörün oturduğu binanın önüne geldiklerinde kendisini kahve içmek için eve davet ettiğini ifade etti. Senatörün kahve hazırladığını belirten Abedin, "Bir anda her şey değişti. Sağıma oturdu, sol kolunu omzuma doladı ve beni öptü." ifadelerini kullandı.

"SENATÖR ÖZÜR DİLEDİ"

Abedin, yaşadıklarının ardından şoke olduğunu ve senatörü ittiğini vurguladı. Senatörün özür dileyerek kendisini yanlış yorumladığını aktaran Abedin, soğukkanlı olmaya çalışarak evden ayrıldığını kaydetti.

CLINTON'IN HABERİ OLMADI

Abedin, Clinton'a olaydan bahsetmediğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...