Tgrt Haber
21 Nisan 2021 16:05

Hindistan: Aşımız virüsü önlemede yüzde 78 etkili

Hindistan'da biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech'in Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi iş birliğinde geliştirdiği yerli yeni tip koronavirüs aşısının, üçüncü aşama klinik denemelerinde yüzde 78 etkili olduğu bildirildi.

Hindistan: Aşımız virüsü önlemede yüzde 78 etkili
Hindistan,yerli üretim aşı

Times of India'nın haberine göre, şirket ve kurum, yaptıkları ortak açıklamada, aşı için yürütülen üçüncü aşama klinik denemelerin nihai sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

Aşının, 18-98 yaşlarındaki 25 bin 800 gönüllünün katıldığı denemelerde virüsü önlemede yüzde 78 başarı sağladığı kaydedildi.

Hastanede tedavi gerektiren ağır semptomları önlemede yüzde 100 etkili olan aşı, asemptomatik vakaları önlemede ise yüzde 70 başarı sağladı.

Uzmanlar aşının yaygın kullanımının, bulaşmanın engellenmesine ve hastaneye yatışların azaltılmasına yardımcı olacağını öngörüyor.

3'ncü aşama klinik denemelerin mart ayında yayınlanan erken sonuçlarda, aşının virüse karşı yüzde 81 etkili olduğu bildirilmişti.

Formülünde Kovid-19'un etkisi azaltılmış bir versiyonunu içeren potansiyel aşı, Hindistan'ın ilk yerli üretim aşı adayı olmuştu.

Ülkede acil kullanım için onaylanan iki aşıdan biri olan Covaxin’e, kamu yararı için sınırlı kullanım izni verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...