Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2021 10:05

Hindistan koronavirüs salgınında dünya rekoru kırdı!

Koronavirüs ile mücadelede adeta felaketi yaşayan Hindistan’da günlük can kaybı 6 bin 148 olarak dünya rekoru kırdı

Hindistan koronavirüs salgınında dünya rekoru kırdı!
Hindistan,koronavirüs,Salgın,

Yeni tip koronavirüs ile mücadelede ikinci dalganın etkisiyle adeta felaketi yaşayan Hindistan’da vaka sayısında artış devam ederken, virüse bağlı günlük can kaybı dünya rekoru kırdı. Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 94 bin 52 yeni vaka ile toplam vaka sayısı 29 milyon 2 bini geçti.

SALGINDAN BU YANA EN ÇOK CAN KAYBI

Hindistan’da en fakir eyaletlerden biri olan Bihar’da yetkililer yaptığı açıklamada günlük can kaybının 5 bin 500’ün altında olduğunu duyurdu. Biharlı yetkililerin yeni tespit edilen ölümleri mevcut sayıya eklemesi ile günlük can kaybı sayısı revize edildi. Güncellemenin ardından ülkede son 24 saatte 6 bin 148 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Bu rakam salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük can kaybı olarak kayıtlara geçti. Hindistan’da koronadan hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 359 bin 676’ya ulaştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...