Tgrt Haber
28 Haziran 2021 12:33

Hindistan'ın nükleer füzesi hedefi vurdu

Hindistan ordusu, nükleer başlık taşıyabilen yeni nesil güdümlü füze sistemini test etti. Yeni nesil füzenin hedeflerin tümünü vurduğu belirtildi.

Hindistan'ın nükleer füzesi hedefi vurdu
Hindistan,Pakistan,nükleer başlık

Hindistan ordusunun, nükleer başlık taşıyabilen yeni nesil güdümlü füze sistemini test ettiği duyuruldu. Sputnik'in haberine göre, Hindistan Savunma Araştırma Geliştirme Kuruluşu (DRDO) tarafından geliştirilen "Agni P" füzesi, sabah saatlerinde Bengal Körfezi açığındaki Abdül Kelam Adası'ndan ateşlendi.

Agni füzelerinin geliştirilmiş hali olan yeni nesil füzenin hedeflerin tümünü vurduğu belirtildi. Menzili 1000 ila 2 bin kilometre olan güdümlü füze nükleer başlık taşıyabiliyor. Hindistan'ın yeni nesil güdümlü füze denemesinin komşusu Pakistan ile ilişkilerindeki gerilimi daha da artırması bekleniyor.

HİNDİSTAN-PAKİSTAN GERİLİMİ

Öte yandan Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan ile Pakistan arasındaki ilişkilerle ilgili olarak göreve geldiğinde Yeni Delhi ile normal ve medeni bir ticaret ilişkisi konusunda girişimlerde bulunduğunu ancak bunun hiçbir yere varmadığını ifade etti. Bu durumu Hindistan'da iktidardaki Narendra Modi hükümetinin Hindu milliyetçiliği ideolojisine bağlayan Han, farklı bir Hint yönetimiyle daha iyi ilişkilere sahip olacaklarını düşündüğünü belirtti.

Han, Keşmir'de bir değişiklik olmamasının Hindistan için bir “felaket” olacağını vurgulayarak, bunun çatışmanın devam etmesi ve iki ülke arasında normal ilişki kurulamaması anlamına geleceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...