Tgrt Haber
21 Ekim 2021 11:08

Hindistan ve Nepal'deki sel faciasında 161 kişi öldü

Hindistan ve Nepal'de geçtiğimiz hafta sonundan itibaren devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve heyelan meydana geldi. Faciada 161 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan ve Nepal'deki sel faciasında 161 kişi öldü
hindistan,nepal,sel,heyelan,toprak kayması

Nepal ve Hindistan genelinde geçtiğimiz haftanın sonundan bu yana şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağıların yol açtığı sel ve heyelanlarda bilanço gün geçtikçe artıyor. 

Nepal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün 11 kişinin daha yaşamını yitirmesi ile ülkenin çeşitli noktalarında sel ve heyelan nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 88'e yükseldiği bildirildi. Nepal İçişleri Bakanlığı Afet Yönetimi Dairesi ise ölümlerin çoğunun toprak kaymasından kaynaklandığını belirterek, 30 kişiden de halen haber alınamadığını ifade etti.

Hindistan ve Nepal'deki sel faciasında 161 kişi öldü

HAVA DURUMUNDA İYİLEŞME VAR

Nepal İçişleri Bakanlığı Afet Yönetimi Dairesi Başkanı Humkala Pandey, en yüksek can kayıplarının görüldüğü bölgelere ve kayıplara değinerek şunları söyledi:

"4 kişiden haber alınmayan ve 27 kişinin hayatını kaybettiği Panchthar bölgesi en fazla can kaybının kaydedildiği bölge olurken, Ilam ve Doti bölgelerinde ise 13'er kişi yaşamını yitirdi. Kalikot, Baitadi, Dadeldhura, Bajhang, Humla, Solukhumbu, Pyuthan, Dhankuta, Morang, Sunsari ve Udayapur da dahil olmak üzere 15 bölgede kayıp kişiler olduğu belirtiliyor. Bugün itibariyle sel ve heyelanlardan etkilenen bölgelerin sayısı 20’ye ulaştı. Bajhang bölgesinde yaşanan son sel ve toprak kayması olaylarında 21 kişi hayatını kaybetti. Hava durumu bugünden itibaren iyileşiyor.''

Hindistan ve Nepal'deki sel faciasında 161 kişi öldü

HİNDİSTAN'DA 73 KİŞİ ÖLDÜ

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 2 kişinin daha cansız bedeni ulaşılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükselirken, kuzeydeki Uttarakhand eyaletinde ise 46 kişi hayatını kaybetti. Böylece iki eyalette meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 73 oldu.

Hindistan ve Nepal'deki sel faciasında 161 kişi öldü

Her iki eyalette de sel ve toprak kaymaları nedeniyle yollar ve köprüler sular altında kalırken, çok sayıda evde maddi hasar meydana geldi. Üst düzey polis yetkilisi Ashok Kumar, Uttarkand'da en çok ölümün kaydedildiği Nainital bölgesinin selden en kötü etkilenen bölge olduğunu belirterek, pazartesi günü taşan Sarda Nehri yakınlarındaki bir yerleşim biriminden en az 3 bin kişinin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Uttarkand Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami dün selden en kötü etkilenen bölgelerden Kumaon'u ziyaret etmişti. Dhami burada yaptığı açıklamada, sel felaketinin büyük yıkıma yol açtığını, yaraların sarılmasının günler alacağını ifade etmişti. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına maddi yardım yapılacağını duyuran Dhami, bölge sakinlerinin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...