Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 13:19

Hindistan'da aşı skandalı: Tuzlu su enjekte ettiler

Hindistan'da bir aşılama kampanyasında kapsamında binlerce kişiye korona virüs aşısı yerine tuzlu su enjekte edildiği ortaya çıktı.

Hindistan'da aşı skandalı: Tuzlu su enjekte ettiler
Hindistan,,Aşı,,Koronavirüs,,Kovid-19,

Korona virüs salgınından en kötü etkilenen ülkelerden Hindistan, sahte aşı skandalıyla sarsıldı. Maharashtra eyaletinde bir aşılama kampanyasında binlerce kişiye korona virüs aşısı yerine tuzlu su enjekte edildiği ortaya çıktı. Eyaletin başkenti Mumbai'de polis departmanının üst düzey yetkilisi Vishal Thakur, bölgede tahminen 2 bin 500 kişiye tuzlu su enjekte edildiğini açıkladı.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Thakur, "Tuzlu su kullanıyor ve enjekte ediyorlardı. Sahte sertifikalar, şişeler, şırıngaların olduğu bir hastane kullanıyorlardı" diye konuştu. Dolandırıcıların sahte aşıların yapıldığı kişilerden para aldığı, toplamda 28 bin dolara kadar kazanç sağladığını belirten Thakur, şu ana kadar aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Thakur, başlatılan soruşturmayla birlikte gözaltı sayısının artabileceğini belirtti.

HİNDİSTAN'DA HAYAT MÜCADELESİ

Hindistan'da nisan ve haziran ayları arasında ikinci Covid-19 dalgası etkili olmuş ve milyonlarca kişiye virüs bulaşmıştı. Söz konusu tarihler arasında on binlerce kişi de hayatını kaybetmişti. Günlük vakalar, mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra yavaş yavaş azaldı. Ardından  sistemi üzerindeki baskı hafifledi ve yetkililerin ülkenin toparlanması sırasında aşı programlarını hızlandırmasına izin verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...