Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2022 09:21 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 09:33

Hindistan'da dev bayrak rekoru! Binlerce kişi bir araya geldi Guinnes'e adını yazdırdı

Hindistan'ın Pencap eyaletindeki Chandigarh'da insanlar, dev bir Hindistan bayrağı oluşturarak Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi. Dev bayrak için binlerce kişi seferber oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
hindistan,bayrak,rekor

15 Ağustos Bağımsızlık Günü hazırlıkları Hindistan'da hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin Pencap eyaletindeki Chandigarh'da kriket stadyumunda, 5 bin 885 öğrenci 75. bağımsızlık gününün öncesinde dev bir Hindistan bayrağı oluştudu. Dev bayrak için etkinlike Guinness Dünya Rekorları Hakemi yetkilisi Swapnil Dangarikar hazır bulundu. 

ABU DABİ'NİN REKORU KIRILDI

Binlerce kişi toplanıp Hindistan bayrağını oluşturduğunda ise Guinness yetkilisi Dangarikar, şunları söyledi:

"İnsandan oluşan en büyük bayrak görüntüsü, daha önce Abu Dabi'deki GEMS Education tarafından kırılmıştı. Bugünkü etkinlikte NID Vakfı ve Chandigarh Üniversitesi tarafından yeni bir dünya rekoru kırıldı.''

Hindistan'da dev bayrak rekoru! Binlerce kişi bir araya geldi Guinnes'e adını yazdırdı

Öğrencilerin bu rekor için 1 buçuk ay hazırlandığı öğrenildi. Birleşik Arap Emirlikleri, 2017 yılında 4 bin 130 kişiden oluşan bayrak rekorunu elde etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...