Tgrt Haber
30 Haziran 2022 16:28 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 16:36

Hindistan'da heyelan felaketinde 7 ölü, 23 kayıp

Hindistan'ın Manipur eyaletinde meydana gelen heyelanda 7 kişi hayatını kaybettiği, 23 kişinin kaybolduğu açıklandı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Hindistan,

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinde büyük felaket yaşandı. Aralıksız süren yağışlar, Noney bölgesinde bulunan Tupul demiryolu inşaatı alanında heyelana yol açtı. Bölgeye afet müdahale ve polis ekibi sevk edildi. Hint yetkililer, felakette 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin kaybolduğunu açıkladı. Manipur Eyalet Başbakanı N. Biren Singh, yaşamını yitirilenlerin bölgesel ordu personeli olduğunu belirtti.

İsyancıların bulunduğu bölgede demiryolu projesi inşa ediliyor ve projeyi denetleyen demiryolu görevlilerinin güvenliğini ordu personeli sağlıyordu.
Heyelan ayrıca Ljei Nehri'nde su akışını da engellerken, bölge sakinine muhtemel tehlikelere karşı uyarı yapıldı. Kayıpların bulunması için başlatılan kurtarma operasyonları, devam eden toprak kaymaları ve kötü hava koşulları nedeniyle zaman zaman sekteye uğruyor.

AŞIRI YAĞIŞLARLA 

Son 3 haftadır devam eden yağışlar, Hindistan'ın 8 eyaleti ve 45 milyon nüfusu olan kuzeydoğusu ile komşu Bangladeş'te büyük hasar bıraktı. Assam, Manipur, Tripura ve Sikkim dahil olmak üzere şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda 100'den kişi hayatını kaybetti. Bangladeş'te ise 17 Mayıs'tan bu yana 42 kişi yaşamını yitirirken, yüz binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...