Tgrt Haber
07 Ocak 2022 12:19

Hindistan'da Omicron korkusu: günlük vaka sayısı 117 bine çıktı

Geçtiğimiz yıl Koronavis felaketi yaşayan Hindistan’ı şimdide Omicron varyantının korkusu sardı. Ülkede vaka sayısı 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken günlük vaka sayısı 117.100 olarak bildirildi.

Hindistan'da Omicron korkusu: günlük vaka sayısı 117 bine çıktı
Hindistan,Omicron,Koronavirüs

Koronavirüs’ün Delta varyantı sebebiyle geçtiğimiz yıl büyük bir felaket yaşayan Hindistan, şimdi de Omicron varyantının tedirginliğini yaşıyor. Omicron’un ülkeye girmesiyle beraber vakalar hızla arttı. Vakalar ülkede 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken günlük vaka sayısı 117.100 olarak bildirildi. Hindistan Sağlık Bakanlığı’na göre günlük ölüm sayısı 300 civarında, toplam vaka sayısı 35.23 milyon, toplamı ölüm sayısı 483.178.

Hindistan'da Omicron korkusu: günlük vaka sayısı 117 bine çıktı

DRAMATİK SAHNELER YAŞANMIŞTI

Hindistan’da geçtiğimiz yıl vakaların hızla yükselmesi nedeniyle her gün binlerce kişi ölmüş, hastaneler ve tıbbi malzemeler yetersiz kalmış, krematoryumlarda cenazeler toplu olarak yakılmıştı. Dramatik sahnelerin yaşandığı Hindistan’da günlük enfeksiyonlar, bu hafta iki gün içinde neredeyse üç katına çıktı. Son derece bulaşıcı olan Omicron, ülkenin hastanelerinin yeniden dolmasına neden oldu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...