Tgrt Haber
29 Haziran 2021 12:40

Hindistan'daki Ganj Nehri'nde cesetler yüzdü

Hindistan'da Delta varyantıyla beraber Covid 19 ölümleri yıkıcı bir boyuta ulaştı. Ganj Nehri'nin kıyısına gömülen cesetler, Muson yağmurlarıyla ortaya çıktı.

Hindistan'daki Ganj Nehri'nde cesetler yüzdü
hindistan,koronavirüs,covid 19,ganj nehri

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı zaten fazla olan Covid ölümlerini daha da arttırdı. Hindistan'da bildirilen ölüm oranı sayısının daha fazla olduğu korkusunun ardından Ganj Nehri boyunca yüzen cesetler de ortaya çıktı. Covid ölümlerinin sayısı her geçen gün artınca Ganj Nehri'nin kıyısına binlerce insan gömüldü.

ÖLÜM ORANLARI AÇIKLANANDAN FAZLA

Mevsimsel Muson taşkınları Hindistan'da sele neden olunca ise Ganj Nehri boyunca gömülen cesetler, gün yüzüne çıkmaya başladı. Uttar Pradesh, Allahabad'daki bir ölü yakma alanının yakınında, Phaphamau ghat'ta Ganj Nehri'nde, Covid-19'dan ölüm olduğu düşünülen safran kumaşa sarılmış cesetler görüldü.

Uzmanlar, virüsten resmi olarak kaydedilen 396.730 ölüme kıyasla Hindistan'ın ölüm oranının iki milyona yakın olabileceği konusunda uyardı.

CENAZE MALİYETİNİ KARŞILAYAMADILAR

Öte yandan Hindistan'ın kuzey ve doğusundaki aileler, Nisan ve Mayıs aylarında Kovid salgınının en yoğun olduğu dönemlerde cenaze maliyetini karşılayamadıkları için sevdiklerinin cesetlerini Ganj boyunca mezarlara gömdüler. Ganj Nehri kıyısındaki korkunç manzaralar ilk olarak Mayıs ayında  Hindistan'daki şiddetli koronavirüs dalgasının hastaneleri ve krematoryumları boğmasıyla başladı.

Dailymail'in haberine göre yetkililer, ülkedeki Covid krizinin yüksekliği sırasında Allahabad'daki Ganj boyunca 600 kadar cesedin gömüldüğünü tahmin ediyor. 

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...