Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2018 16:38

Hindistan'dan Bangladeş’teki müslümanlara 62 bin paket gıda yardımı

Hindistan, Myanmar’daki soykırım ve etnik zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan mültecilere 62 bin gıda paketi gönderdi

Hindistan'dan Bangladeş’teki müslümanlara 62 bin paket gıda yardımı
Hindistan,Bangladeş,Myanmar

Hindistan’ın Bangladeş Yüksek Komiseri Harsh Vardhan Shringla, 62 bin gıda paketini, Bangladeş’in güneydoğusundaki Chittagong limanında Bangladeş’li yetkililere teslim etti. Yardım paketlerinde 12 ton pirinç, mercimek, yağ, şeker ve süt tozu, çay, sabun bulunduğu belirtildi. Paketlerin içinde Shringla, Rohingya Müslüman mültecileri ülkesinde barındırdığı için Bangladeş hükumetini takdir ettiklerini söyledi. 
Shringla, Myanmar’da adalet ve barışın sağlanması için yapıcı bir anlaşmaya ulaşma konusunda çok yönlü ve ikili diplomatik çalışmaların devam etmekte olduğunu söyledi. 
Yine bugün Çin’den Bangladeş’teki Rohingyalı Müslüman mülteciler için Bangladeş’in Chittagong Şah Ahmet Havalimanına 53 ton yardım malzemesi ulaştı. Çin dün Bangladeş’e 57 ton yardım malzemesi göndermişti. 
BM Dünya Gıda Programı Bangladeş’deki Müslüman mültecilere 6 milyon dolar yardım yapacağını açıkladı. BM Dünya Gıda programının, geçen eylül ayında Bangladeş’teki Müslüman mültecilere 1 milyon dolarlık yardım yaptığı hatırlatıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...