Tgrt Haber
16 Haziran 2021 13:16

Hindistan'da 'kara mantar' salgın hastalık olarak ilan edildi

Hindistan koronavirüs pandemisinin yanı sıra kara mantar hastalığıyla da mücadele ediyor. Son olarak ülkede 'kara mantar' yeni salgın hastalık olarak ilan edildi.

Hindistan'da 'kara mantar' salgın hastalık olarak ilan edildi
hindistan,kara mantar,koronavirüs

Kovid 19 nedeniyle acı günler yaşayan, çok sayıda kayıp veren Hindistan'ın başı şimdilerde kara mantar hastalığıyla belada. Hindistan'da ortaya çıkan kara mantar salgınındaki vakalar artınca ülkenin Jarkand eyaletinde kara mantar (mukormikoz) “epidemi” ilan edildi. 

Eyalette yaklaşık 130 kişi kara mantar olduğundan şüphelenilirken, Jarkand Eyaleti Başbakanlık Ofisi'nden üst düzey bir yetkili, şüpheli vakalardan 79’unun doğrulandığını söyledi. Ofisten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Jarkand Eyaleti Başbakanı Hemant Soren'in talimatı ile kara mantar epidemi ilan edildi"

Kara mantar hastalığının salgın hastalık olarak kabul edilmesinde özellikle steroidlerle tedavi edilen Covid-19 hastaları arasındaki kara mantar tehdidinin etkili olduğu bildirildi.Kara mantar nedeniyle 25 kişinin hayatını kaybettiği eyalette 37 kişinin ise kara mantarı yenerek iyileştiği belirtildi.

Jarkand genelinde uygulanan karantina 24 Haziran'a kadar uzatılırken, eyalete gelenlere 7 günlük zorunlu karantina da dahil olmak üzere çok sayıda kısıtlama getirildi. Şehir içi ve şehirlerarası otobüs seferleri askıya alınarak, düğün gibi etkinliklere katılımcı sayısı maksimum 11 kişi ile sınırlandırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...