Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2021 12:36

Hintli 7 yaşındaki çocuk Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro'ya tırmandı

Hintli 7 yaşındaki Virat Chandra, Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro’nun zirvesine tırmanarak, zirveye Hindistan bayrağı diken en genç insanlardan biri oldu.

Hintli 7 yaşındaki çocuk Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro'ya tırmandı
Hint,,Afrika,,Dağ,,7 yaşında,

Hindistan'ın Haydarabad kentinde yaşayan 7 yaşındaki Virat Chandra, Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro’nun zirvesine tırmandı. Böylece çocuk, 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro'nun zirvesine Hindistan bayrağı diken en genç insanlardan biri olarak kayıtlara geçti. Chandra, tırmanış öncesinde ailesinin desteğiyle dağcılık için sıkı bir eğitim sürecinden geçtiğini belirterek, kuzenlerinin dağcılık deneyimlerinden ve keşif gezilerinden ilham aldığını söyledi. Kuzenlerinin izinden gitmeye karar veren Chandra, "Kuzenlerimle dağ tırmanışı deneyimleri hakkında konuştum. O sırada ben de onlar gibi tırmanmak istedim ve bu isteğimi ailemle paylaştım. Ailem de beni Koç Bharath'a yönlendirdi" ifadelerini kullandı.
Chandra’yı tırmanış için hazırlayan Koç Bharath da, “Chandra’nın içinde, eğitimi tam ortasındayken bırakanların aksine bu tutku var. Eğitimini ciddiye alan Chandra, koşma ve tırmanış da dahil olmak üzere tüm çalışmalarını en yüksek özveriyle tamamladı. Tüm önlemleri aldık. Chandra ile tedirgin olursa geri döneceğiz diye kararlaştırdık, bizi gururlandırdı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...